“Dried beef” or “Thai Fried Beef” เนื้อแดดเดียว by kangplanoi
kangplanoi 4 2วันก่อนเปิ้ลทำเนื้อแดดเดียวทานแล้วมีเพื่อนๆ Inbox และ Line มาถามถึงสูตรและวิธีการทำหลายคนทั้งคนไทยและต่างชาติ ดังนั้นเปิ้ลขอ Shared ขั้นตอนการทำในแบบของเปิ้ลเองไว้ตรงนี้เลยนะคะ ^_^ ขออนุญาตเขียนเป็นภาษาอังกฤษนะคะเพราะเพื่อนชาวต่างชาติที่ถามมาจะได้เข้าใจด้วยคะ
Ingredients
- Beef ½ kg.
- 1 tablespoons fish sauce
- 1 tablespoon dark or light soy sauce
- 1 tablespoon oyster sauce
- 1 tablespoon black pepper
- ½ teaspoon Sugar.
- Garlic (As much as you like it)
- Vegetable oil for frying
Instructions
1.Slice the beef as picture
2.Put the garlic ( As much as you like )
3. Put the black peper
4. Put the soy sauce
5. Put the fish sauce
6. Put the oyster sauce
7. Sugar
8. Mixed well all ingredients with beef.
9. Put sliced beef which already mixed ingredients on wire mesh panels. and drying the beef by sunlight take time only 1 day. (Any way you can apply by oven or just leave it on the wire mesh panels.
10.Fried them in two batches. Be sure to stir the beef strips around to ensure even cooking. On medium heat, the beef only needs to be in the oil for less than a minute.
Note!!!
The beef is dehydrated, either in a very low oven or in direct sunlight, not to the point where it is completely dried and can be eaten without further cooking as is the case with western-style jerky, but only until it is dry to the touch.