ช่วยแปลเป็นภาษาอังกฤษทีค้า
mrs.muse4เมนูอาหารไทยภาคเหนือ
อาหารรสเค็ม ไม่นิยมใส่น้ำตาล ใช้กะทิเป็นส่วนผสมในอาหาร รับประทานข้าวเหนียวเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคอีสาน
อาหารรสจัด เผ็ดจัด ส่วนใหญ่ใช้ปลาร้าเป็ฯส่วนผสมในการปรุงกลิ่นและรส นิยมประกอบอาหารโดยการปิ้งหรือย่าง
รับประทานข้าวเหนียวเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคกลาง
อาหารรสชาติกลมกล่อม รสหวาน ทานข้าวสวยเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคใต้
อาหารรสเผ็ดจัด เค็ม เปรี้ยว ไม่นิยมรสหวาน ส่วนประกอบจากอาหารทะเล
ใช้เครื่องเทศน์มากโดยเฉพาะขมิ้น รับประทานข้าวสวยเป็นหลัก แต่นิยมรับประทานขนมจีนด้วย
ขอบคุณที่ช่วยแปลนะค้า พอดีต้องส่งอาจารย์ T^T
อาหารรสเค็ม ไม่นิยมใส่น้ำตาล ใช้กะทิเป็นส่วนผสมในอาหาร รับประทานข้าวเหนียวเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคอีสาน
อาหารรสจัด เผ็ดจัด ส่วนใหญ่ใช้ปลาร้าเป็ฯส่วนผสมในการปรุงกลิ่นและรส นิยมประกอบอาหารโดยการปิ้งหรือย่าง
รับประทานข้าวเหนียวเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคกลาง
อาหารรสชาติกลมกล่อม รสหวาน ทานข้าวสวยเป็นหลัก
เมนูอาหารภาคใต้
อาหารรสเผ็ดจัด เค็ม เปรี้ยว ไม่นิยมรสหวาน ส่วนประกอบจากอาหารทะเล
ใช้เครื่องเทศน์มากโดยเฉพาะขมิ้น รับประทานข้าวสวยเป็นหลัก แต่นิยมรับประทานขนมจีนด้วย
ขอบคุณที่ช่วยแปลนะค้า พอดีต้องส่งอาจารย์ T^T
Discussion (4)
เรียบร้อยแล้วค่าา...~
ด้วยความยินดี...
ผิดพลาดประการใด ขออภัยมา ณ ที่นี้... และแก้ไขได้เลยนะคะ
ด้วยความยินดี...
ผิดพลาดประการใด ขออภัยมา ณ ที่นี้... และแก้ไขได้เลยนะคะ
ขอบคุณมากๆเลยค่า ><
Northern Thailand's traditional food ; normally is a salty food, and no sugar added. Coconut milk usually be used. Mostly eat with sticky rice.
For north-east, most food are have a strong, sharp, and spicy test. Pickled fish, or in Thai called "pla-rha", is used as a main ingredient for it's signature test and odor.
Roast and grilled are the main way of their cooking. Also eat sticky rice.
In the central part of Thailand, different from the north and north-east, they prefer normal cooked rice. All food usually has a plain, savory test, or a little bit sweet sometimes.
Southern Thailand, they have a very strong spicy, salty, and soury food. No sugary food for the southern's table.
Most dishes are seafood, with turmeric as a usual main ingredient. They normally have normal cooked-rice, but sometimes they do have Thai Rice Noodle, called "ka-nom-jeen".
For north-east, most food are have a strong, sharp, and spicy test. Pickled fish, or in Thai called "pla-rha", is used as a main ingredient for it's signature test and odor.
Roast and grilled are the main way of their cooking. Also eat sticky rice.
In the central part of Thailand, different from the north and north-east, they prefer normal cooked rice. All food usually has a plain, savory test, or a little bit sweet sometimes.
Southern Thailand, they have a very strong spicy, salty, and soury food. No sugary food for the southern's table.
Most dishes are seafood, with turmeric as a usual main ingredient. They normally have normal cooked-rice, but sometimes they do have Thai Rice Noodle, called "ka-nom-jeen".
จุ้บที <3<3